Huollon kuulumisia

Hei kaikki!

Huollossamme Turussa on tapahtunut paljon muutoksia, kuten varmasti olette huomanneet. Omamekaanikkopuolella suurin muutos on VPS-toiminta, joka alkoi kahden viikon koulutusjaksolla ja täyspäiväisesti 1.10.2021. Yhdeksän omamekaanikkoa muodostaa VPS-tiimin, jota johtaa tiiminvetäjä Niko Helander apunaan Volvo Support Sami Savola. Toista omamekaanikkotiimiä, jossa mukana seitsemän omamekaanikkoa, johtaa tiiminvetäjä Ida Hautamäki ja hänellä on apunaan Volvo Support Joonas Suomela. 

Joonaksen ja Samin siirtyminen Volvo-tiimiin aiheutti sen, ettei työnjohdon perinteistä tiskiä miehittänyt enää niin moni henkilö kuin aikaisemmin, joten muutokset eivät jääneet tähän. Samaan aikaan Honda- ja Hyundai-mekaanikot yhdistyivät yhdeksi tiimiksi ja muuttivat ”vanhaan omamekaanikkotilaan” eli nosto-oville 1-4. Tähän tilaan he saivat kaverikseen vaihtoautomekaanikko Ronin ja jo aiemmin paikalla olleen Tommin. 

Näin selkeytimme merkkien paikkoja ja jatkossa kaikki asiakkaat ohjataan Volvo-huoltoon isoon halliin oikealle omamekaanikolle ja vastaavasti Hyundai- ja Honda-asiakkaat ohjataan oikeille nosto-oville, jossa Honda- ja Hyundai-mekaanikot ottavat heidät vastaan.  Varaosamyynti ja nyt rengaskauden renkaidenvaihtotöiden vastaanotto sekä vauriokorjaamon työnvastaanotto toimivat tuttuun tapaan ”tiskillä”, mutta huolehditaan jokainen siitä, että niin Volvo-työt, Honda-työt kuin Hyundai-työtkin ohjataan suoraan oikeaan halliin ja oikealle mekaanikolle. Asiakkaat saavat jokaisesta huollosta vahvistusviestin, jossa on varatun mekaanikon nimi ja puhelinnumero, joten jos tapaatte hämmentyneen asiakkaan, kysykää ”miten voin auttaa” ja ohjatkaa hänet oikeaan osoitteeseen. Ja jos asiakas tulee kysymään seuraavaa vapaata aikaa, kysykää ensimmäisenä häneltä ”kuka on (oma)mekaanikkosi” ja ohjatkaa hänet taas oikeaan paikkaan. Näin saamme asiakkaatkin nopeasti totutettua oikeaan toimintatapaan.

Kiitos ja mukavaa syksyä,
Antti