Kari Salminen | HC TPS Turku Oy

Haastattelussa Kari Salminen

Turun Palloseura on Suomen suurimpia urheiluseuroja ja juniorikasvattajia. Pelkästään TPS:n jääkiekossa on mukana edustusjoukkueen lisäksi yli 30 juniorijoukkuetta, jotka pitävät sisällään lähes 900 pelaajaa, 100 huoltajaa ja 150 valmentajaa sekä joukkueenjohtajaa.

TPS:n edustusjoukkue pelaa ylimmällä sarjatasolla miesten ja naisten jääkiekossa. TPS pelaa myös miesten ja naisten jalkapallossa sekä salibandyssä. Lisäksi seuran nykyiseen lajivalikoimaan kuuluu keilailu.

Haastatteluhetki osuu toukokuulle. Aurinko paistaa ja Turun kevät antaa parastaan. Ollaan aivan kesän kynnyksellä.


Kuka olet?
Olen Kari Salminen ja työskentelen HC TPS TURKU Oy:ssä myyntipäällikkönä.

Miten päiväsi on lähtenyt käymään?
Päivä on lähtenyt hyvin käyntiin kaurapuurolla ja koiran lenkityksellä, niin kuin aina aamuisin.

No entäpä, miten päädyit töihin Turun Palloseuraan?
Kaupallisten opintojen jälkeen päädyn liikealalle ja se vei mukanaan. Lisäksi kiinnostus jääkiekkoa ja Tepsiä kohtaan ohjasi noin kymmenen vuotta sitten nykyiseen työhön.

Mikä motivoi sinua näin kesällä - entä yrityksen näkövinkkelistä?
Minun kesäisiin harrastuksiini kuuluu harrasteautot, veneily ja mökkeily. Näistä saan voimaa taas pitkän talven varalle. Työn puolella meillä on kauden kiireisimmät ajankohdat keväällä ja muutoinkin normaali jääkiekko kauden ulkopuolella. Yhteistyökumppani neuvottelut käydään pääsääntöisesti keväällä ja ennen kauden alkua.Millainen vuosi 2021 on tähän mennessä ollut?
Tepsin hyvä kausi ja sen kruununa hyvin menneet Playoffs pelit. Suurin osa kaudesta pelattiin ilman yleisöä, joka oli monessakin suhteessa ikävää. Tiedän, että hallille olisi normaaliolosuhteissa paikalle löytänyt hyvin ihmisiä. Toimintatavan muutoksia on tapahtunut paljon ja uskon, että osa niistä jää pysyviksi. Ottelutapahtumissa uskon, että käsidesien käyttö jää ainakin pysyväksi.


TPS on Suomen pääsarjatason menestyneimpiä joukkueita. Se on voittanut Suomen mestaruuden yksitoista kertaa. Lisäksi se on kymmenellä SM-liigan mestaruudellaan kyseisen liigan menestynein seura yhdessä Tapparan kanssa.

Mestaruuden kaudella 2020–2021 voitti Rauman Lukko. Kautta varjosti koronaviruspandemia, jonka takia runkosarja alkoi ennätysmyöhään lokakuussa ja kesken kauden tehtiin nopeita ja ennenkuulumattomia päätöksiä, kuten Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen päätös asettaa runkosarjan tauolle 3.12.–19.12.2020 väliseksi ajaksi silloisen koronavirustilanteen vuoksi. Syyskaudella otteluihin pääsi rajoitettu määrä yleisöä, mutta kevätkaudella sarja jatkui tyhjille katsomoille vallinneiden koronavirusrajoitusten takia.


Mitä odotat tulevalta kesältä?
Lämmin ja kaunis kesä olisi toiveessa. Lisäksi toiveena on, että epidemia helpottaisi otettaan ja päästäisiin syksyllä palamaan mahdollisimman normaaliin elämään.

Mikä on haastavinta juuri tällä hetkellä?
Kyllä se on korona, joka meidän alaamme on aika rankasti kurittanut. Lisäksi osalla yritysten toimialoista on haastava vuosi takana. Voimia ja uskoa kaikille, että korona selätetään ja päästään normaaliin tilanteeseen.

Ajatuksia tulevaan syksyyn ja alkavaan talveen?
Työn puolesta toiveena on, että joukkue pärjää hyvin peleissä ja saadaan hyvä kausi myös ensikaudesta. Siviilipuolella on toiveena, että itse ja läheiset pyysyvät terveenä.

Terveiset Keskusautohallin asiakkaille:
Nautitaan kauniista kesästä (toivottavasti) ja nähdään tulevalla kaudella Gatorade Centerillä. Tepsin toimintaan voit tutustua osoitteessa: https://hc.tps.fi