Volvo AWD - joka sään neliveto

Volvon edistyksellinen AWD-neliveto tuo autoosi enemmän turvallisuutta ja ajonautintoa. BorgWarner-järjestelmään perustuva tekniikka välittää vetovoimaa eri renkaiden välille optimaalisella tavalla. Jo joka neljäs Volvon ostaja valitsee autoonsa nelivedon turvaamaan matkaa säällä kuin säällä.


Tästä pääset tutustumaan Volvo nelivetovaihtoautoihimme

Volvo Selekt vaihtoautot esittelyvideo.

Tutustu tästä Volvo -mallistoon

Volvo vaihtoautomyyjätNelivetojärjestelmä vie perille

Volvon AWD-lyhenne tulee sanoista All Wheel Drive, kaikki pyörät vetävät. BorgWarner-järjestelmään ja Instant traction –tekniikkaan pohjautuva AWD tarkkailee jatkuvasti renkaiden pyörimistä, kaasuläppää, moottorin vääntöä ja nopeutta sekä jarruja. Saatujen parametrien perusteella ohjausjärjestelmä välittää vetovoimaa eri renkaiden välille optimaalisella tavalla.


Vetovoimaa tarpeen mukaan

Kun ajat suoralla ja kuivalla tiellä, auto on lähes kokonaan etuvetoinen. Siten saavutetaan ihanteellinen ajovakaus ja pienempi polttoaineen kulutus. Kun tilanteet ja olosuhteet muuttuvat, ohjausjärjestelmä välittää voiman salamannopeasti aina sille pyörälle, jonka pito on sillä sekunnin murto-osalla paras. Näin auto pysyy vakaana ja turvallisena myös äärimmäisissä olosuhteissa.


Kun liukkaus yllättäää

Koska parhaiten pitävä pyöräpari saa aina eniten voimaa, AWD-neliveto on poikkeuksellisen vakaa ja turvallinen ajaa myös liukkaissa oloissa. Ajo on vakaata eikä auto lähde mutkissa sivuluisuun eikä sudi tyhjää peilijäisistä liikennevaloista kiihdytettäessä. Järjestelmä etsii aina parhaan pidon, ja siirtää voimaa sekunnin murto-osassa oikealle pyöräparille.


DSTC täydentää ajovakautta

AWD-neliveto on omimmillaan Suomen monipuolisessa ja nopeasti vaihtelevassa säämaisemassa. Mutta kuivallakin tiellä neliveto saattaa olla tarpeen. Esimerkiksi kaarteissa järjestelmä ohjaa voimaa oikeille pyöräpareille, useimmiten takapyörille, ja yhdessä ajovakauden hallintajärjestelmän kanssa se turvaa auton hallittavuuden.


Alamäkihidastin kontrolloi

Volvo XC60-, XC70- ja XC90–malleissa nelivetoa täydentää myös alamäkihidastin. Sen ansiosta laskeutuminen on pehmeää ja kontrolloitua jyrkkiä teitä ajettaessa. HDC:n avulla auto laskeutuu mäkeä käyttäen jarrujärjestelmää kontrolloimaan erikseen jokaisen pyörän nopeutta, jolloin kuljettaja voi itse keskittyä ajamiseen. Alamäkihidastin helpottaa myös liikkeellelähtöä raskasta perävaunua vedettäessä.


Tutustu meihin