Uudet autot

Uudet autot räätälöidään juuri sinun toiveittesi mukaan, sillä ne tehdään
tilaustyönä tehtaalla. Kun autosi saapuu meille, se varustellaan sopimuksen
mukaisesti. Tämän jälkeen soitamme sinulle ja sovimme auton
luovutusajankohdan.

Keskusautohalli on tehnyt luotettavaa autokauppaa jo yli 90 vuoden ajan.
Olemme maailman vanhin Volvo-jälleenmyyjä Ruotsin ulkopuolella ja lisäksi
edustamme Honda-, Renault-, Dacia-, Nissan- ja Polestar-automerkkejä.

 • Volvo
 • Honda
 • Renault
 • Dacia
 • Nissan
 • Opel
 • Polestar

Volvo

Honda

Renault

Dacia

Nissan

Opel

Nissan

Japanilainen autonvalmistaja Nissan on yksi Japanin kolmesta suuresta autonvalmistajasta sekä volyymiltaan maailman kuudenneksi suurin. Samalla japanilaisvalmistaja on tasapuolinen kolmasosa Renault-Nissan-Mitsubishi –allianssissa, joka on yhteenlaskettuna maailman kolmanneksi suurin autoja valmistava taho. Lue alta, miten Teekkarit liittyvät japanilaismerkin historiaan, milloin Nissanin ensimmäinen täyssähköinen auto julkistettiin, sekä mitkä ovat sen historian tärkeimmät innovaatiot!

Siis Datsun?

Vaikka Nissanin nimeä kantava yritys perustettuun vuonna 1933, johtavat merkin juuret aina vuoteen 1911. Alun perin DAT-nimellä kuorma-autoja rakentanut yritys alkoi valmistaa Datsun-henkilöautoja vuodesta 1914 alkaen, ja Datsun-nimi oli käytössä aina vuoteen 1986 saakka. Moni muistaa esimerkiksi Datsun 100A –mallin, jota tunnettiin myös nimellä Cherry. 100A oli jo tuohon aikaan myös suomalaisautoilijoiden mieleen, ja persoonallinen, luotettava, sekä edullinen auto keräsi toinen toistaan lennokkaampia lempinimiä. Auto tunnettiin muun muassa Sata-Ampeerina, kirsikkana, sekä puukenkänä. 100A oli merkittävä myös teknologiansa puolesta, sillä kyseessä oli Nissanin ensimmäinen etuvetoinen sarjatuotantomalli.

Tyyliä alusta alkaen

Japanilaisvalmistaja on jo pitkään ollut tunnettu erottuvasta muotoilustaan. Uraa muotoilun saralla uursi erityisesti 240Z-malli, joka yhdisti urheiluauton muodot ja ajettavuuden, luotettavuuden, sekä edullisuuden. Samalla kirjain Z jäi elämään japanilaismerkin historiassa kertoen urheilullisuudesta sekä suorituskyvystä.

Nissanin Z-autojen muotoilutyyli säilyi ympäri japanilaismerkin urheilullisten autojen historian. Nissanin mallisto erottuu terävällä muotoilullaan sekä puhtailla linjoillaan liikenteen virrassa, ja se lainaakin kotimaansa perinteistä. Esimerkiksi uuden Nissan Qashqain etusäleikön muotoilu on saanut inspiraationsa samuraiden haarniskoista, ja Ariya-sähköauton sisutuksen teemana on rauhallisuuteen pyrkivä zen-filosofia.

Rantautuminen Eurooppaan ja Amerikkaan

Japanilaisvalmistaja teki päätöksen kansainvälistymisestä 1950-luvulla, ja sai kiitettävästi jalansijaa erityisesti Yhdysvalloista. Suomeen ensimmäinen lasti Datsun-merkkisiä autoja saapui 10.10.1962 japanilaismerkin ollessa ensimmäinen japanilainen automerkki Suomessa. Nissan-brändin alle siirryttiin virallisesti 20 vuotta myöhemmin, vuonna 1982.

Merkin tunnettavuutta kotimaassa luotiin nokkelilla markkinointikampanjoilla, joista esimerkkinä vuoden 1963 keväällä järjestetty Teekkarien Autokerhon koeajo. Opiskelijoiden oli tarkoitus ajaa yötä-päivää 50 000 kilometriä. Bluebirdin ajo-ominaisuudet kuitenkin veivät mukanaan, ja kilometrejä kertyi lopulta reilu 100 000. Muun muassa pitkän koeajorupeaman jälkeen lennokas mainoslause “Datsun kestää” jäi elämään suomalaisautoilijoiden keskuudessa. Taittuipa Bluebird myös rallipoluille ollen suomalaislegendojen suosiossa. Bluebirdillä kilpailivat muun muassa Rauno Aaltonen sekä Timo Salonen.

Varsinainen kansainvälinen läpimurto tapahtui öljykriisin aikoihin 1973 Sunny –mallilla. Pienikokoinen, luotettava, ja vähäkulutuksinen Sunny oli aurinkoinen tuulahdus automarkkinoilla. Datsun B210 -nimelläkin tunnettu Sunny hurmasi myös ulkonäöllään. Sunny rakensikin Nissanille ominaisen tyylikkyyden, luotettavuuden, sekä vähäkulutuksisuuden imagoa, josta merkki tunnetaan ympäri maailman tänäkin päivänä.

Allianssi Renaultin kanssa

Japanilaismerkki sopi strategisesta kumppanuudesta ranskalaisvalmistaja Renaultin kanssa vuonna 1999, ja näin syntyi Renault-Nissan-allianssi. Allianssi on yksi maailman johtavista sähköisten henkilöautojen valmistajista. Yhteensä allianssi myi 10,6 miljoonaa autoa vuonna 2017.
Sähköistymisen pioneeri

Nissan on panostanut sähköistymisen tuomiin mahdollisuuksiin jo pitkään. Sähköautojen pioneerinakin tunnetun japanilaisvalmistajan ensimmäinen täyssähköauto esiteltiin jo joulukuussa 1997, jolloin päivänvalon näki rohkea Altra. SUV-korinen täyssähköauto oli teknisesti merkittävä, sillä kyseessä on ensimmäinen sarjatuontantoauto, jossa käytettiin litiumioniakustoa. Altrassa oli myös moderneista sähköautoista ja hybrideistä tuttu regeneratiivinen jarrutustoiminto, jolloin auton akut latautuvat jarrutusten aikana. Yhteensä noin 200 Altraa valmistettiin vuosien 1998–2002 välillä.

Aivan uuden luvun Nissanin, sekä koko autoalan historiankirjoihin, kirjoitti vuonna 2010 esitelty Leaf. Se saavutti suuren suosion helppokäyttöisenä, päästöttömänä, ja huolettomana sähköautona. Vallankumouksellinen “lehti” voitti muun muassa Vuoden Auto- ja Vuoden Auto Euroopassa –palkinnot vuonna 2011 ollen ensimmäinen voittoon asti yltänyt täyssähköauto. Edullinen, persoonallisen näköinen sekä hyvin varusteltu sähköauto ylsi maailman eniten myydyksi sähköautoksi, ja piti paikkaa hallussaan huimat 10 vuotta. Leaf on myös historian ensimmäinen suurelle yleisölle tarjolla ollut nollapäästöinen auto. Se kuvastaakin japanilaisvalmistajan omistautumista innovaatioille sekä pyrkimyksiä kohti nollapäästöjä.

Nissanin tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä koko malliston elinkaaren osalta. Sähköistyminen on laskenut Nissanin malliston päästöjä 41,3 % vuonna 2022 kahden vuoden takaiseen verrattuna. Nykyään jokaisesta merkin mallista on tarjolla hybridimalli itselataavana Nissan hybridinä.

Rohkea ja innovatiivinen

Japanilaisbrändin mottona on “Tee se mitä muut eivät rohkene tehdä”. Yhtiön motto näkyy niin Bluebirdissä, Leafissa, kuin Qashqai-mallissa, joka julkaisunsa aikaan vuonna 2006 määritti täysin uutta, pienempien ja edullisten SUV-crossovereiden segmenttiä. Tämän jälkeen Qashqai on pysynyt yhtenä suosituimmista autoista segmentissä, ja Suomen yhtenä eniten myydyistä autoista.
Vuoteen 2030 mennessä merkin Euroopan malliston on tarkoitus olla 75-prosenttisesti sähköistetty. Myös ProPilot -järjestelmän kehitys on yhtiön kehityslistalla, ja LiDAR –tutkat tulevat tekemään tiensä liki jokaiseen japanilaisvalmistajan malliin ehkäisten liikenneonnettomuuksia yhdessä autonomista ajoa tukevien järjestelmien kanssa.

Nissan ja Keskusautohalli

Keskusautohalliin Nissan saapui vuonna 2009. Salon toimipisteessä Örninkadulla sijaitseva Nissan-myyntimme sekä Nissan-huoltomme palvelevat sinua kaikissa japanilaismerkkiin liittyvissä asioissasi. Tervetuloa tutustumaan Nissan-uutuuksiin!

Lue lisää Nissanista

Nissan on Japanin kolmanneksi suurin autonvalmistaja. Suosituin ja pitkään myyntitilastojen kärkeä pitänyt malli on Qashqai. Saatavana Nissanin crossoverit, sähköautot ja hyötyajoneuvot sekä kattavat huoltopalvelut.

Interstar

Alk.40 595 €
tai504 €/kk

X-Trail

Alk.42 400 €
tai525 €/kk

Townstar EV

Täyssähköinen vaihtoehto yrityksesi tarpeisiin. Uusi Nissan Townstar EV.
Alk.43 972 €
tai543 €/kk

Ariya

Täysin uusi Nissan Ariya on rohkea ja edistyksellinen sähkö-crossover. Saatavilla myös nelivetoisena.
Kysy hinta automyyjältämme

Leaf

Täyssähköisen Nissan Leaf on edistyksellinen ja energiatehokas sähköauto.
Alk.35 468 €
tai444 €/kk

Juke

Crossover-segmentin suunnannäyttäjä. Uusi Nissan Juke.
Alk.23 785 €
tai307 €/kk

Qashqai

Suositun Nissan Qashqain täysin uusi sukupolvi on täällä. Saatavilla myös nelivetona ja itselataavana hybridinä.
Alk.33 050 €
tai416 €/kk

Primastar

Uusi Nissan Primastar - Saatavana 9 -paikkaisena sekä jopa 6,7 neliömetrin tavaratilalla.
Alk.40 443 €
tai502 €/kk

Heti ajoon

Heti ajoon -autot ovat Keskusautohallin toimipisteissä olevia valmiiksi varusteltuja ajoneuvoja, jotka ovat joko ajamattomia tai vähän ajettuja esittelyautoja. Heti ajoon -autojen toimitusaika on korkeintaan 14 päivää.

Tutustu Heti ajoon -autovalikoimaan ja lisäpalveluihimme alla!

 

Rahoituskorko 4,99 % + kulut

Korkotarjous voimassa rajoitetun ajan.

 • Heti ajoon
  Ajamattomia uusia autoja ja vähän ajettuja esittelyautoja alle 14 päivän toimitusajalla.
 • Vaihtoautot
  Käytetyt autot tarkastettuina, huollettuina, katsastettuina ja lähes aina 1 v. turvalla tai takuulla.
 • Volvo Selekt
  Volvon standardien mukaan kunnostetut vaihtoautot 24 kk tai 36 kk takuulla ja Volvo Tiepalvelulla.

Nissan Automyynti

Olemme täällä sinua ja autoasi varten. Vihreä pallo kertoo sen, että henkilö on paikalla. Punainen pallo tarkoittaa sitä, että henkilö ei ole paikalla tai on varattu.

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@keskusautohalli.fi

 • Salo
Jukka Loimulahti automyynti
 • FI
  Nissan automyynti
  0207 218 325
  Tarjouskori
  Tarjouskori on tyhjä.