Volvo

Volvo on ruotsalaisen insinööriajattelun ja –osaamisen taidonnäyte. Ruotsalaismerkin liki satavuotista historiaa ovat ohjanneet turvallisuus, luotettavuus sekä asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen. Turvallisuuden ollessa suunnittelun keskiössä ei ole yllätys, että se on saavuttanut koko mallistollaan jo pitkään riippumattomissa Euro NCAP -törmäystesteissä täydet viisi tähteä. Lisäksi Volvon kehittämä kolmipisteturvavyö on kiistatta automaailman kaikkien aikojen suurin turvallisuutta parantava keksintö, sen pelastettua yli miljoona henkeä vuosien varrella.

Asiakaskeskeisestä suunnittelusta sekä laadusta kertovat myös ensimmäinen sija Suomen arvostetuimpien automerkkien kyselyssä vuosina 2021 - 2023 sekä omistajien keskimääräistä korkeampi merkkiuskollisuus. Mistä sana Volvo on peräisin, mitkä ovat Volvon arvot ja millainen merkin strategia sähköistymiseen on? Kaikki, mitä sinun tulee Volvosta tietää, löytyy alta!

Ruotsalaiset juuret

Volvo syntyi vuonna 1927, jolloin Assar Gabrielsson ja Gustaf Larson perustivat Göteborgiin AB Volvon. Nimi Volvo juontaa juurensa latinan kielen sanasta volvere, tarkoittaen “minä pyörin”. Volvon merkin oikealle yläviistoon osoittava nuoli puolestaan on muinaiskreikkalainen raudan symboli. Keskusautohallin ja Volvon tiet kohtasivat ensimmäistä kertaa jo vuonna 1928, kun Keskusautohalli maailman ensimmäisenä, Ruotsin ulkopuolisena jälleenmyyjänä solmi Volvon kanssa jälleenmyyntisopimuksen samalla tuoden maahan ensimmäisen Volvo henkilöauton, PV4:n.

Vuosien varrella tunnettuja Volvon malleja olivat televisiosarjan mukaan ristitty “Pyhimys” eli P1800 sekä 200-, 700- ja 900-sarjan autot. Jälkimmäisistä 200-sarja kehittyi lopulta S60-sarjaksi, ja 700 ja 900 nykyiseksi S90:ksi. 900-sarjan peruja on myös kansankielinen nimitys “kartano-Volvo” auton kookkaiden sisätilojen ja ulkomittojen sekä korkean tason viimeistelyn ansiosta.

Arvojen ohjaama

Volvo on alusta alkaen ollut arvojen ohjaama yritys. Kuten Volvon toinen perustajista, Gustaf Larson sen sanoi:

“Autoja ajavat ihmiset. Tämän vuoksi Volvon kaiken toiminnan perustana on oltava turvallisuus.”

Volvo tunnetaankin ensisijaisesti turvallisuuskeskeisestä ajattelustaan sekä autojen turvateknologian pioneerina. Volvo ohjaakin ison osan tuotekehityksensä budjetista turvajärjestelmien kehittämiseen. Kuuluisin ruotsalaismerkin kehittämä, turvallisuutta lisännyt keksintö on kolmipisteturvavyö, jonka patentin Volvo antoi muiden autonvalmistajien vapaaseen käyttöön liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Alla on listattu Volvon kehittämiä turvallisuusinnovaatioita vuosien varrelta:

 • 1944, turvakehikko ja ensimmäinen henkilöauton laminoitu lasi
 • 1959, kolmipisteturvavyö, vakiona koko mallistossa
 • 1972, ensimmäinen taaksepäin asennettava turvaistuin
 • 1978, ensimmäinen korokeistuin
 • 1991, SIPS, sivuttaisten iskujen turvajärjestelmä
 • 1998, WHIPS, niskan revähdysvammoja ehkäisevä turvajärjestelmä
 • 2003, ensimmäinen kuolleen kulman varoitusjärjestelmä
 • 2008, City Safety, kaupunkialueen hätäjarrutusavustin
 • 2010, jalankulkijan tunnistus
 • 2018, nokkakolarin tunnistus automaattisella jarrutuksella
 • 2023, ensimmäinen Lidar-tutka tuotantoautoissa

Muita merkin arvoja ovat laatu ja ympäristö. Laadusta kertovat asiakkaiden korkea luottamus Volvon brändiin, joka ilmenee Volvo-asiakkaiden merkkiuskollisuudesta sekä luottamuksesta Volvon brändiin. Volvo on kehittänyt muun muassa vaihtoautoille suunnatun Selekt-konseptin, joka kertoo vaihtoauton laadusta ja hyvästä historiasta. Osoituksena tästä on Volvo Selekt –takuu, jonka pituus voi olla jopa 36 kuukautta.

Osana sähköistymisstrategiaansa Volvo on keskittynyt huolehtimaan myös ympäristöstä. Ympäristön huomioimiseen kuuluvat tavoitteet 40 % vähennyksestä auton elinkaaren aikana aiheutuvista Co2-päästöistä jo vuoteen 2025 mennessä, sekä kierrätysmateriaalien käytön lisääminen yhteensä 25 prosenttiin uusissa Volvoissa. Ensimmäiset suuret askeleet kohti entistä ympäristöystävällisempiä materiaaleja otettiin vuonna 2020, kun Volvo C40 Rechargesta tuli ensimmäinen ruotsalaisvalmistajan auto, jonka sisustassa ei käytetä ollenkaan eläinperäistä nahkaa. Materiaalit on valmistettu kierrätysmateriaaleista, kuten muovipulloista.

Volvon nykyisyys ja tulevaisuus

Volvon mallit jakautuvat nykypäivänä katumaastureihin sekä farmari- ja sedan-mallisiin autoihin. Volvon uusi tyylisuunta esiteltiin vuonna 2014 toisen sukupolven XC90:n myötä. Turvallisena, tilavana sekä loistavana ajettavana XC90 valloitti sydämiä. Lisäksi mallistosta löytyvät Volvo maasturit XC40 ja XC60, Volvo farmarit V60 ja V90 sekä sedan-malliset S60 ja S90. Täyssähköiset uutuudet ovat sähköautot EX30, EX90 sekä coupemainen crossover C40.
Volvon sähköistymisstrategia on päättäväinen ja selkeä. Vuoteen 2025 mennessä tavoitteena on valmistaa ainoastaan sähkö- tai hybridiautoja. Volvon mallisto on painottunut sähköistymiseen, ja tätä strategiaa ajavat eteenpäin muun muassa täysin uudelle pohjarakenteelle suunnitellut EX30 ja EX90-täyssähkömallit.

Maailmanlaajuinen mallisto

Uusimman sukupolven Volvo hybridit mullistivat markkinoita erityisesti akuston sijoittelulla. Valtavirrasta poiketen akusto on sijoitettu kardaanitunneliin auton keskelle, jolloin akkujen kennot eivät vie tavaratilaa tai nosta tavaratilan lastauskorkeutta. Volvon hybridien uusin sukupolvi esiteltiin mallivuodelle 2023 mallinimellä Long Range. Akuston koko liki tuplaantui läpi malliston 18,8 kilowattituntiin kasvattaen samalla kantaman jopa 90 kilometriin S60 Long Range –mallissa.
Volvon juuret ovat edelleen Ruotsin Göteborgissa. Suunnittelutyö tehdään kokonaan Ruotsissa, ja suuri osa Euroopan markkinoiden Volvo henkilöautoista valmistetaan edelleen Göteborgin tehtaalla. Volvolla on tehtaita myös Gentissä, Belgiassa, Yhdysvalloissa Etelä-Carolinan osavaltion Charlestonissa sekä Kiinassa Chengdun ja Daqingin kaupungeissa.

Volvo ja Keskusautohalli - yhteistyötä liki vuosisata

Volvo on koko historiansa ajan tunnettu erityisesti turvallisuuslähtöisistä ratkaisuistaan. Myös loistava ajettavuus, mukavuus ja luotettavuus ovat Volvolle ominaisia asioita. Juuri siksi Volvo onkin ollut lähivuosina useamman kerran arvostetuin automerkki Suomessa. Sähköistymisen myötä myös vähäpäästöisyys ja suorituskyky ovat entistä enemmän läsnä jokaisen Volvon omistajan arjessa.

Keskusautohallin historia on yhtä pitkä kuin Volvon molempien yritysten ollessa perustettu jo vuonna 1927. Olemme kulkeneet yhteistä taivalta Volvon kanssa vuodesta 1928, ja olemmekin maailman vanhin Ruotsin ulkopuolinen Volvo-jälleenmyyjä. Meiltä löydät niin hybridi- kuin täyssähköiset Volvot sekä laajan kattauksen Volvo Selekt -vaihtoautoja. Kysy myyjiltämme lisää myös Volvo leasingista!
Tervetuloa tutustumaan Volvo-mallistoomme Turun ja Salon toimipisteissämme!

Lue lisää Volvosta

 • Volvo
 • Honda
 • Renault
 • Dacia
 • Nissan
 • Opel
 • Polestar

Volvo

Honda

Renault

Dacia

Nissan

Opel

Volvon filosofia on aina ollut asettaa ihmiset etusijalle. Kehittää innovaatioita turvallisempaa, puhtaampaa ja nautinnollisempaa tulevaisuutta varten. Sellaisten ratkaisujen tarjoaminen, jotka tekevät ihmisten elämästä helpompaa, turvallisempaa ja parempaa, on meille yhtä luonnollista kuin hengittäminen. Tämä on Volvon tapa toimia.

EX30

Uusi EX30 on pieni auto, jossa on suuresti ominaisuuksia. Koe täysin uusi EX30!
Alk.37 500 €
tai468 €/kk

EX90

Uusimmat innovaatiot turvallisuudessa, enintään 585 kilometrin kantama* sekä tyylikkään skandinaavinen muotoilu. Täysin uusi, sähköinen Volvo EX90.
Alk.105 700 €
tai1 265 €/kk

EC40

Coupemaisen muotoilun tyylikkyys ja crossoverin käytännöllisyys - päästöttömästi. Sitä on Volvo EC40 Recharge.
Alk.54 000 €
tai660 €/kk

S60

Ladattava sedan, joka tarjoaa enintään 94 kilometrin sähköisen kantaman sekä jopa 455 hevosvoimaa. 0-100 km/h vain 4,6 sekunnissa.
Alk.59 870 €
tai729 €/kk

S90

Uusinta teknologiaa, vähäpäästöisiä ratkaisuita ja skandinaavista designia. Sitä on Volvo S90 Recharge.
Kysy hinta automyyjältämme

V60

Nauti dynaamisesta skandinaavisesta farmariautosta. Valmiina seuraavaan seikkailuusi.
Alk.57 869 €
tai706 €/kk

V90

Farmari-ikoni nyt sähköistetyllä voimalinjalla. Koe skandinaavinen premium-farmari.
Alk.67 132 €
tai814 €/kk

EX40

Älä anna päästöjen hidastaa elämääsi. Täysin päästöttömästi jopa 423 kilometriä*.
Alk.52 500 €
tai643 €/kk

XC60

Suunniteltu arkeesi. Älykkään tietotekniikan ja skandinaavisen muotoilun saumaton yhteistyö. Sähköllä jopa 78 kilometriä.
Alk.68 639 €
tai831 €/kk

XC90

Ladattava citymaasturi, jonka tiedät suojaavan perhettäsi, suojaa nyt myös tulevaisuutta.
Alk.97 528 €
tai1 169 €/kk

Heti ajoon

Heti ajoon -autot ovat Keskusautohallin toimipisteissä olevia valmiiksi varusteltuja ajoneuvoja, jotka ovat joko ajamattomia tai vähän ajettuja esittelyautoja. Heti ajoon -autojen toimitusaika on korkeintaan 14 päivää.

Tutustu Heti ajoon -autovalikoimaan ja lisäpalveluihimme alla!

 

Rahoituskorko 4,99 % + kulut

Korkotarjous voimassa rajoitetun ajan.

 • Heti ajoon
  Ajamattomia uusia autoja ja vähän ajettuja esittelyautoja alle 14 päivän toimitusajalla.
 • Vaihtoautot
  Käytetyt autot tarkastettuina, huollettuina, katsastettuina ja lähes aina 1 v. turvalla tai takuulla.
 • Volvo Selekt
  Volvon standardien mukaan kunnostetut vaihtoautot 24 kk tai 36 kk takuulla ja Volvo Tiepalvelulla.

Volvo Automyynti

Olemme täällä sinua ja autoasi varten. Vihreä pallo kertoo sen, että henkilö on paikalla. Punainen pallo tarkoittaa sitä, että henkilö ei ole paikalla tai on varattu.

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@keskusautohalli.fi

 • Turku
 • Salo
Pasi Teinikivi automyynti
 • FI
  myyntipäällikkö
  0207 218 131
  Jarmo Vierimaa automyynti
  • FI
   Volvo automyynti
   0207 218 126
   Arto Järvelä automyynti
   • FI
    Volvo automyynti
    0207 218 123
    Sini Kasula automyynti
    • FI
    • SV
    • EN
     Volvo automyynti
     0207 218 124
     Ville Niskanen automyynti
     • FI
     • EN
      Volvo automyynti
      0207 218 146
      Juha Heino automyynti
      • FI
       Volvo automyynti
       0207 218 122
       Petri Laine automyynti
       • FI
       • SV
       • EN
        Volvo automyynti
        0207 218 223
        Timo Luhtala automyynti
        • FI
         Volvo myyntipäällikkö
         0207 218 321
         Taneli Löyttyniemi automyynti
         • FI
          Volvo automyynti
          0207 218 322
          Tarjouskori
          Tarjouskori on tyhjä.