Volvo XC90

Recharge lataushybridi
Ladattava citymaasturi, jonka tiedät suojaavan perhettäsi, suojaa nyt myös tulevaisuutta.
Alk. 96 928 € + toimituskulut 600 €
Volvo XC90

Volvo XC90

1. Sukupolvi – 2002 – 2014

Volvo XC90 on kokonsa, skandinaavisten linjojensa sekä ensiluokkaisen turvallisuutensa avulla noussut ikoniksi Volvon mallistossa. Sen rooli Volvon historiassa sekä mallistossa on merkittävä, sillä vuonna 2002 esitelty XC90 oli ruotsalaismerkin ensimmäinen askel maastureiden kasvavaan segmenttiin.

SUV-turvallisuuden pioneeri

Volvo XC90 esiteltiin ensimmäisen kerran Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa 2002. Uusi XC90 positioitiin isojen premium-maastureiden luokkaan, tinkimättä Volvon perusperiaatteista, eli turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Merkkinä tästä onkin Volvon muun malliston tapaan täydet viisi tähteä riippumattomassa Euro NCAP -törmäystestissä.

Törmäystilanteessa matkustajia suojaavat paitsi sivuttaistörmäyksen vaurioita lieventämään suunniteltu SIPS-järjestelmä sivuttaisturvatyynyineen, myös kaatumisvaurioilta suojaava ROPS. ROPSiin kuuluu muun muassa ultralujuusteräksinen katon vahvistus. Vakiona on myös ajonvakauden- ja pidonhallinnan järjestelmiä, esimerkiksi RSC ja DSTC. Myös muista Volvon malleista tuttu niskan alueen vammoja ehkäisevä WHIPS-järjestelmä.

Tehoa joka lähtöön

Moottorivaihtoehdot olivat suureen autoon sopivia. Mallisto alkoi 2,5-litraisesta viisisylinterisestä bensiinimoottorista aina 4,4-litraiseen V8-moottoriin, joka on Volvon historian ainoa sarjatuotantoon asti päätynyt henkilöauton kahdeksansylinterinen moottori. Dieselit olivat aina 2,4-litraisia. Matalampitehoisempia malleja tarjottiin etuvetoisena sekä manuaalivaihteistolla, vaikka suurin osa Volvo XC90 vaihtoautoista Suomessa onkin varustettu nelivedolla.

XC90 tarjosi ensisijaisesti korkean ajoasennon ja runsaasti tilaa. Ensimmäisen sukupolven XC90 olikin saatavilla seitsemänpaikkaisena koko malliston ajan, aina vuoteen 2014 saakka. Sisätilat olivat laadukkaasti viimeistellyt ja avarat. 218 millimetrin maavaran ja nelivedon turvin XC90 ei tinkinyt maastokelpoisuudesta, ollen mukava ja varma ajettava myös maantiellä.
XC90:n ensimmäinen sukupolvi toimi Volvon SUV-malliston pioneerina ja oli maailmanlaajuinen menestys. Kokonaisuudessaan ensimmäinen Volvo XC90 pysyi tuotannossa huimat 12 vuotta.

2. Sukupolvi – 2015 -

Toisen sukupolven Volvo XC90 esiteltiin Tukholmassa loppukesästä 2017. Kaikkiin suuntaan kasvanut, Volvon malliston lippulaivamallina toimiva XC90 toi mukanaan myös Volvon uuden muotoilusuuntauksen, jota Volvon mallit ovat siitä asti noudattaneet. Myös turvallisuuteen oli jälleen kiinnitetty Volvon filosofian mukaisesti enemmän huomiota.

Entistä turvallisempi

Viimeisimmän sukupolven XC90 toimi toisen sukupolven IntelliSafe-järjestelmän näyttämönä. CitySafety –kaupunkialueen hätäjarrutusjärjestelmän lisäksi XC90:n lukuisiin turvallisuutta parantaviin ratkaisuihin kuuluvat myös automaattinen risteysalueen jarrutus sekä tieltä suistumisen ennakointi. Kuten muukin Volvon mallisto, sekä edeltäjänsä, sai toisen sukupolven XC90 täydet viisi tähteä riippumattomassa Euro NCAP -törmäystestissä. Kuten ensimmäisen sukupolven XC90:ssä, myös toisessa sukupolvessa keskityttiin kaatumisvaurioiden minimoimiseen. Videomateriaalia törmäystestistä on katsottavissa täältä.

Tehoa turbolla ja sähköllä

Toisen sukupolven XC90:ssä keskityttiin aiempaa enemmän polttoainetaloudellisuuteen ja energiatehokkuuteen. Kaikki moottorivaihtoehdot ovat kaksilitraisia. Dieselmoottorit olivat varustettuja joko yhdellä tai kahdella turboahtimella. Bensiinimoottoreista T5-malli oli varusteltu yhdellä turboahtimella, ja tehokkain perinteinen voimalinja, T6, sekä turboahtimella että mekaanisella ahtimella. Huipputehoa järjestelmä antoi 326 hevosvoimaa. Huipulla komeili T8 Twin Engine –lataushybridi, jonka järjestelmän yhteisteho oli vaikuttavat 407 hevosvoimaa sekä täyssähköinen kantama oli ensimmäisinä mallivuosina 9,2 kilowattituntisella akustolla 40 kilometriä, ja vuodesta 2018 alkaen akuston koko kasvoi 10,6 kilowattituntiin ja kantama noin 50 kilometriin. Kaikki XC90:t Suomessa olivat nelivetoisia malleja.

Mukavuutta koko perheelle

Edeltäjänsä tavoin toisen sukupolven XC90 tarjoaa niin ikään runsaasti maavaraa, joka on kasvanut viidellä millimetrillä vähintään 223 millimetriin. Myös kolmas penkkirivi on saatavilla. Sisätiloja hallitsevat laadukkaat materiaalit puusta ja alumiinista nahkaan, ja kojelautaan integroitu kosketusnäyttö hyödyntää Googlen käyttöjärjestelmää sekä karttoja. Ergonomisiin etuistuimiin on saatavilla ylellisten materiaalien lisäksi tuuletus-, lämmitys- ja hierontatoiminnot, samoin kuin istuinten lämmitys taaemmille penkkiriveille. Viisipaikkaisena tavaratila puolestaan on ruhtinaallinen tarjoten jopa 640 litraa.

Luonnollisesti Volvo XC90 tarjoaa myös erinomaisen ajettavuuden ja ajomukavuuden. Valittavissa olevat ajotilat mukauttavat XC90:si eri olosuhteisiin, ja lisävarusteena saatavilla oleva ilmajousitus ja Four-C iskunvaimennus parantavat ajomukavuutta entisestään. Mikäli tarvitset vetokykyä, hoitaa XC90 isommankin kuorman: jarrullinen vetokyky on kunnioitettavat 2 350 kilogrammaa.

Kasvojenkohotus

Mallivuodelle 2022 esiteltiin toinen merkittävämpi muutos, nimittäin uusi XC90 T8 Long Range High Performance. Pidemmästä kantamasta kielivä nimi on oikeutettu, sillä akusto kapasiteetti liki tuplattiin 18,8 kilowattituntiin, ja kantama kasvoi jopa 71 kilometriin. Myös järjestelmän yhteisteho kasvoi päätä huimaavan 455 hevosvoimaan. Yli kaksi tonnia painava T8 LR High Performance kiihtyykin 5,4 sekunnissa sataan kilometriin tunnissa.

EX90

Vaikka XC90 jatkaakin tuotannossa toistaiseksi, ison ja turvallisen Volvo SUV:n lippua pitää korkealla uusi täyssähköinen Volvo EX90. Täysin uusi EX90 sisältää uusinta turvallisuus- ja ajoavustinteknologiaa, omaa pitkän kantaman ja on saatavana seitsemänpaikkaisena.
Sekä XC90 T8 LR High Performance että täysin uusi EX90 sähköauto ovat tilattavissa meiltä Keskusautohallista. Käy katsomassa myös XC90 Vaihtoautomme. Olemme olleet Volvon koti Varsinais-Suomessa jo vuodesta 1927 asti!

Lue lisää XC90:stä

7-hengen SUV nyt ladattavana hybridinä.

Volvo XC90 kuljettaa jopa 7 henkilö aina turvallisesti sekä päästöttömästi enintään 68 kilometriä.*

Hybridi
Lataus
Jopa 7:lle
Tilaa
Enintään 68 km
Toimintamatka sähköllä*
Neliveto
Vetotapa

*Luvut perustuvat vakioiduissa testioloissa saatuihin WLTP-tietoihin. Todellinen toimintamatka ja polttoaineen-/energiankulutus vaihtelevat ajotavan ja muiden ulkoisten tekijöiden mukaan.

Volvo XC90 Keskusautohalli

Sähköistä etenemiskykyä

Saumaton polttomoottorin sekä sähkömoottorin yhteistyö kuljettavat eteenpäin kaikissa olosuhteissa. Sähkömoottorin välitön vääntö tarjoaa vaikuttavaa suorituskykyä, ja yhdessä polttomoottorin kanssa maksimiteho on 455 hevosvoimaa.

Turvallisempaan arkeen

Turvallisuus on Volvon filosofian peruspilari. Uusin teknologia pitää huolta sinusta, jotta voit keskittyä olennaiseen. Saatavilla muun muassa kuolleen kulman avustus, hätäjarrutusjärjestelmä, 360 asteen kamerajärjestelmä sekä Volvo On-Call.

Google mukanasi

Autoon integroidut Google-palvelut mahdollistavat Google Assistantin käytön puheohjauksella, jotta voit keskittyä ajamiseen. Lisäksi Google Maps-kartat ohjaavat sinut perille määränpäähäsi sekä tuovat liikennetiedot reaaliaikaisesti ulottuvillesi.

Valitse tyylisi

Tässä malliston suosituimpia vaihtoehtoja. Linkistä saat tarjouksen juuri kyseiseen autoon.

Voit myös tiedustella muita mallivaihtoehtoja lomakkeen kohdassa "Viesti". Kerro, mitä autoltasi odotat niin räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi sopiva auto.

Volvo XC90 T8 AWD Long Range High Performance Plus Dark aut

T8 AWD Long Range High Performance Plus Dark aut

Alk. 96 928 €
+ toimituskulut 600 €
Volvo XC90 T8 AWD Long Range High Performance Ultra Bright aut

T8 AWD Long Range High Performance Ultra Bright aut

Alk. 98 014 €
+ toimituskulut 600 €
Volvo XC90 T8 AWD Long Range High Performance Ultra Pro Dark aut

T8 AWD Long Range High Performance Ultra Pro Dark aut

Alk. 100 584 €
+ toimituskulut 600 €

Heti ajoon

Heti ajoon -autot ovat uusia autoja, joilla on korkeintaan 14 päivän
toimitusaika. Tämä yhtälö on mahdollinen, sillä Heti ajoon -autot ovat
Keskusautohallin toimipisteissä olevia maahantuotuja ja valmiiksi varusteltuja
ajoneuvoja. Ne ovat joko ajamattomia tai vähän ajettuja esittelyautoja.

Alla listattuna Volvomme jotka saat vaikka heti ajoon.

Volvo XC40

Volvo XC40Recharge Single Plus Extended Range - Heti ajoon/Talvirenkaat 990€

Vuosimalli
2024
Mittarilukema
0 km
Teho
185 kW / 252 hv
Käyttövoima
S
Vaihteisto
Automaatti
Myyjäliike
Salo
Heti ajoon!
55 540 €
tai671,13 € / kk
Volvo C40

Volvo C40Recharge Single Plus Extended Range - Heti ajoon/Talvirenkaat 990€

Vuosimalli
2024
Mittarilukema
0 km
Teho
185 kW / 252 hv
Käyttövoima
S
Vaihteisto
Automaatti
Myyjäliike
Salo
Heti ajoon!
57 040 €
tai688,66 € / kk
Volvo V60

Volvo V60T8 AWD Long Range High Performance Plus Dark aut - Rekisteröimätön uusi auto/Talvirenkaat 990€

Vuosimalli
2024
Mittarilukema
0 km
Teho
335 kW / 455 hv
Käyttövoima
Bensiini
Vaihteisto
Automaatti
Myyjäliike
Salo
Heti ajoon!
62 878 €
tai756,88 € / kk
Volvo C40

Volvo C40Recharge Twin Plus - Talvirenkaat 990€/Rekisteröimätön uusi auto

Vuosimalli
2024
Mittarilukema
0 km
Teho
300 kW / 408 hv
Käyttövoima
S
Vaihteisto
Automaatti
Myyjäliike
Salo
Heti ajoon!
63 190 €
tai760,52 € / kk
Volvo C40

Volvo C40Recharge Twin Plus - Heti ajoon/Talvirenkaat 990€/Led pikselivalot/Microtech verhoilu

Vuosimalli
2024
Mittarilukema
0 km
Teho
300 kW / 408 hv
Käyttövoima
S
Vaihteisto
Automaatti
Myyjäliike
Salo
Heti ajoon!
63 190 €
tai760,52 € / kk
Volvo C40

Volvo C40Recharge Twin Plus

Vuosimalli
2024
Mittarilukema
0 km
Teho
300 kW / 408 hv
Käyttövoima
S
Vaihteisto
Automaatti
Myyjäliike
Turku
Heti ajoon!
63 190 €
tai760,52 € / kk
Volvo V90

Volvo V90T8 AWD Long Range High Performance Plus Dark aut - Heti ajoon/Harman&Kardon audio

Vuosimalli
2024
Mittarilukema
800 km
Teho
335 kW / 455 hv
Käyttövoima
Bensiini
Vaihteisto
Automaatti
Myyjäliike
Salo
Heti ajoon!
74 800 €
tai896,20 € / kk
Tarjouskori
Tarjouskori on tyhjä.